Małe co nieco, czyli ciasteczka z czekoladą

czwartek, 14 grudnia 2017


Kruche ciasteczka na jeden kęs. Uwielbiam, ponieważ można je szybko przygotować i szybko zjeść ;)

Składniki:
 250 g mąki
120 g miękkiego masła
80 g drobnego cukru
 50 g zmielonych migdałów bez skórki
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 tabliczka czekolady

Przygotowanie:
Miękkie masło utrzyj z cukrem, dodaj jajko oraz stopniowo dodawaj mąkę i migdały, cały czas mieszając. Na samym końcu do masy dodaj pokruszoną czekoladę. Z masy formuj małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego, które delikatnie spłaszcz i wyłóż na blachę z papierem do pieczenia. Piecz około 10-12 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!


Bardzo się cieszę, że tu jesteś! Mam nadzieję, że wpis Ci się spodobał. 
Zapraszam do komentowania tu lub na FB. Pozdrawiam!

6 komentarzy:

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia